Groepen

Geachte lezer, lezeres, beste sportvriend,

Wij stellen het erg op prijs dat jij interesse betoont om samen met ons aan wielersport te willen doen waardoor we met zijn allen kunnen verder bouwen aan het promoten van de fiets in onze gemeente. We stellen je hierna een brede waaier van mogelijkheden voor. Aan jou om hier een gepaste formule uit te kiezen. En niets belet je natuurlijk om van de verschillende formules te proeven of geregeld te switchen. Als we maar fietsen, ieder op zijn of haar niveau, nietwaar? Het is waarschijnlijk aan deze uitgebreide keuzemogelijkheden te danken dat onze club ondertussen toch al zo'n 100 actieve leden telt!

A-Ploeg

De A-ploeg: rijdt ritten op zondagen en eventuele feestdagen met een afstand tot maximaal 85 km aan een gemiddelde snelheid van 27 à 27,5 km per uur. Tijdens de maand september zal de afstand beperkt worden tot maximaal 65 km.

Voor de A-ploeg is zijn er (semi-)klassiekers voorzien op de kalender op zaterdagen en eventuele feestdagen.

Het wegseizoen van de A-ploeg loopt vanaf het laatste weekend van februari tot het laatste weekend van september.

B-Ploeg

De B-ploeg: rijdt ritten op zaterdagen met een afstand van 50 km aan het begin van het seizoen tot maximaal 75 km aan het einde van het seizoen. De gemiddelde snelheid ligt tussen de 25 en 25,5 km per uur, waarbij steeds rekening zal gehouden worden met de samenstelling van de groep en de conditie van de deelnemers op de dag zelf.

De B-ploeg mag de wekelijkse zaterdag rit vervangen door een (semi-)klassieker in onderling overleg.

Het wegseizoen van de B-ploeg loopt vanaf het laatste weekend van februari tot het laatste weekend van oktober.

Recreanten

Deze groep fietst elke zondagvoormiddag vanaf 09.00 uur een tweetal uurtjes aan een gemiddelde snelheid van om en bij de 20 km per uur. De klemtoon ligt bij deze ploeg vooral op het recreatieve en niet zozeer in de betrachting op veel kilometers te kunnen rijden. Vandaar dat in deze groep kan deelgenomen worden met een gewone fiets.

Het wegseizoen van de recreanten loopt vanaf het eerste weekend van april tot het laatste weekend van oktober.

Mountainbikers

De mountainbikeploeg fietst meestal op verplaatsing. Deze leden volgen normaal de kalender van de mountainbike-organisaties. Er wordt meestal in groep aan de startplaats in groep kan ingeschreven. In deze groep schuilt ook heel wat jeugd die onder begeleiding van de ouderen wegwijs gemaakt worden in het beheersen van de fiets.

Het seizoen van de mountainbike loopt het hele jaar.

Zoals je ziet, beste lezer, is er zeker keuze te over! Het bestuur van de club doet dan ook al het mogelijke om alles in goede banen te leiden op onze wegen. Daarom wordt er tijdens de ritten op de openbare weg streng op toegezien dat de wegcode gerespecteerd wordt. Dit betekent dus: steeds twee per twee rijden en mooi in groep blijven! Het is immers in ieders belang dat we ons aan de vooraf gemaakte afspraken houden zodat we nog lang kunnen genieten van onze hobby met de minste kans op ongelukken! Hebben we je overtuigd? Rij eens een paar ritten mee met de één of ander ploeg als voorproefje! Heb je interesse om aan te sluiten, neem dan gerust contact op met één van de bestuursleden.

Alvast van harte welkom bij TWV !!

De voorzitter